Розроблення маркетингової програми просування товару ТМ «Lipton» на ринку
31

Снимок.PNG

 

Рисунок 6.2 –Упаковка чаю «Lipton»

 

ТМ «Lipton» орієнтується на споживача середнього класу за доступними цінами.

Переважно у супермаркетах використовують політику не округлених цін таких як «АТБ», «Сільпо», «Novus», «Еко-маркет», «Ашан», «Мегамаркет», «Фуршет», «Велика Кишення». Для регіону Суми  різницю цін можна побачити у супермаркетах «АТБ», «Сільпо», «Еко-маркет», «Billa».

Стратегія «не округлених» цін. Ця стратегія ґрунтується на встановленні цін, нижчих від круглих сум.

Ця стратегія популярна з кількох причин психологічного характеру. Покупцям подобається одержувати здачу, адміністрація торгового підприємства забезпечує при цьому належну фіксацію угоди і технічні операції з прийому кош­тів споживача (створює необхідний запас «дріб’язку»). В іншому випадку, природно, створюється враження, що виробник і продавець ретельно аналізують свої ціни і встановлюють їх на мінімаль­но можливому рівні. У споживачів може також скластися враження, що ціна нижче круглої, наприклад чай Ліптон у супермаркеті Сільпо коштує 11,49 грн, — це знижена ціна на товар, розглянута як знижка з 12 грн.

Неокруглені ціни допомагають споживачам залишатися в межах своєї купівельної спроможності, коригуємої ціновими рівнями, і проте здобувати найкращий, на їхню думку, товар у цьому вартіс­ному класі (табл. 6.4).