Цифровізація Кіровоградської області
13

пропускною здатністю, і в той же час може витягувати або видаляти інші сигнали з низькою пропускною здатністю, видаляючи їх з потоку і перенаправляти їх в якийсь інший мережевий шлях.

Файли ADM можна використовувати як в далеких магістральних мережах і в більш короткі відстані "Метро" мереж, хоча перші набагато дорожче через складність масштабування технології для високих швидкостей передачі даних і мультиплексування з поділом довжині хвилі підвищеної щільності (DWDM), використовуваних для далекого зв'язку.

Основна оптична  технологія фільтрації,яка використовується на додаток падіння мультиплексорів є Фабрі- Перо.

Нові "мультисервисна SONET/SDH" (також відомі як багаторазові платформи управління наданням послуг ) обладнання,яке  має всі можливості застарілих, притаманних ADM, але може також включати в себе крос-комутації функціональні можливості для управління декількома кільцями волокон в одному шасі. Ці пристрої можуть замінити кілька застарілих файлів ADM, а також дозволити підключення безпосередньо від локальних мереж Ethernet до оптичної магістралі постачальника послуг. В кінці 2003 року продажі мультисервісних мультиплексорів ADM перевищили успадкованих притаманних  ADM вперше, як  прискорена зміна до мереж SONET/SDH наступного покоління .

Різноманітність притаманних  ADM, стає популярним, як носії ,які продовжують вкладати кошти в метро оптичних мереж перебудовуючи оптичниі  мультиплекс ори  вводу-виводу (ROADMs). Топологія «кільце»

передбачає використання у всіх вузлах кільця мультиплексорів вводу-виводу ADM.

Мультиплексор вводу-виводу ADM (Add / Drop Multiplexor) може мати на вході  набір триблів, що і термінальний мультиплексор, він дозволяє вводити / виводити відповідні їм канали. Додатково до можливостей