Товарознавча характеристика асортименту та оцінка якості хутряних виробів на матеріалах магазину «Тоскана»
5

2. Вивчення асортименту пушно-хутряних його класифікацію і характеристику, а також реалізованої магазином «ТОСКАНА» на підставі проведеного аналізу;

3. Аналіз споживчих властивостей пушно-хутряних, що реалізовується магазином «ТОСКАНА»

4. Зробити висновки і внести пропозиції на підставі проведеної роботи.

1. Фактори, що формують якість і асортимент

пушно - хутряних виробів.

1.1 Фактори, що формують якість

Якість товару є одним із його основних характеристик, що надають вирішальний вплив на створення споживчих переваг і формування конкурентноздатності. Це обумовлено сутністю категорії якості.

Якість - сукупність характеристик об’єкта, що відносяться до його здатності задовольняти встановлені і пропоновані потреби. Зазвичай потреби виражаються через певні характеристики на основі встановлених критеріїв, які формулюються у вигляді вимог до якості.

Вимоги до якості - вираження певних потреб або їхній переклад у набір кількісно або якісно встановлених вимог до характеристик об’єкта, щоб дати можливість їх реалізації і перевірки.

Показник якості - кількісне і якісне вираження властивостей продукції (або товару). Кожен показник має найменування і значення.

До факторів, що впливає на якість товарів, відносять чинники, що формують якість, фактори, що сприяють збереженню якості і фактори, які сприяють поліпшенню якості.

Фактори, що формують якість включають в себе:

  • Якість вихідної сировини;
  • Якість проектування;
  • Якість виготовлення.