Аналіз інфраструктури готелю «Марістела клаб» і особливості організації служби харчування
21

РОЗДІЛ 3. AНAЛІЗ ТA РОЗРОБКA ПРОПОЗИЦІЙ ЩОДО УДОСКОНAЛЕННЯ СИСТЕМИ ОРГAНІЗAЦІЇ ПРAЦІ ПЕРСОНAЛУ ГОТЕЛЮ «МАРІСТЕЛА КЛАБ»

3.1. Дослідження ресурсного зaбезпечення тa визнaчення пріоритетних нaпрямків удосконaлення оргaнізaції нaдaння основних тa додaткових послуг у готелі «Марістела клаб»

 

 

Окрім рекреаційних ресурсів та туристичної інфраструктури, найбільш важливими елементами ресурсного забезпечення і головним фактором розвитку туризму є персонал, капітал і виробничі фонди, оборотні кошти, нематеріальні та інвестиційні ресурси.

Трудові ресурси - це частина працездатного населення, що за своїми віковими, фізичними, освітніми даними відповідає діяльності туристичної сфери. Слід розрізняти трудові ресурси реальні (працівники, зайняті в туристичній індустрії) та потенційні (ті, що колись можуть бути залучені до роботи в туристичній сфері).

Персонал підприємства - це сукупність постійних працівників, що отримали необхідну професійну підготовку та (або) мають досвід практичної роботи.

З огляду на те, що робота туристичних підприємств - сезонна і багато фірм поза основною діяльністю виконують функції, які не відповідають головному їхньому призначенню, усіх працівників поділяють на дві групи: персонал основної діяльності та персонал неосновної діяльності.

Згідно з характером функцій, що виконуються, персонал підприємства поділяється на чотири категорії: керівники, спеціалісти, службовці, робітники.

Для  успішної роботи  готелю та для надання основних та додаткових послуг він повинен мати необхідне для експлуатації обладнання, інвентар та відповідні трудові ресурси. Даний готельний комплекс досить добре забезпечений матеріально-технічними та трудовими ресурсами.