Механізм психологічного захисту
3

      Мета дослідження: дослідити гендерні відмінності функціонування механізмів психологічного захисту у студентів та їх взаємодії зі структурно-особистісними якостями.

      Отже,  гіпотеза нашого дослідження заключається  в наступному: особливості функціонування механізмів психологічного захисту у студентів та їх взаємодії зі структурно-особистісними якостями обумовлені гендерною належністю.

      Виходячи з визначених припущень та мети, перед нами постають наступні завдання:

      1.Теоретичне вивчення, аналіз та узагальнення наукової літератури з питання про вплив гендеру на домінування певних механізмів психологічного захисту та їх взаємодії з особистісними характеристиками.

      2. Проведення дослідження з метою визначення гендерних особливостей механізмів психологічного захисту та їх взаємодії з особистісними характеристиками.

      3. Обробка та інтерпретація отриманих даних, формулювання висновків.

      Методи дослідження: теоретично-узагальнюючий аналіз наукової літератури, тестування як один з психодіагностичних методів, методи статистичної обробки  та інтерпретації даних.

      Структура роботи: до складу роботи входять вступ, два розділи (теоретичний та практичний), висновки, список використаної літератури, що налічує 32 джерела та додатки.