Розробка бази даних та web-програми для програмного комплексу «Лікарня»
3

 

Вступ

Для успішного функціонування різних організацій необхідна наявність розвинутої інформаційної системи, яка реалізує автоматизований збір, обро­бку і маніпулювання даними та її доступність з різних місць, не використовуючи спеціальних засобів. Це можуть забезпечити Web-технології.

В даний час важко уявити будь-яку сферу діяльності людини, де б не поставала проблема створення і використання інформаційних систем. Сьогодні такі системи стали нагальною потребою, і попит на грамотних фахівців у цій галузі постійно зростає.

При розробці Web-програми можна використовують мову Java – об'єктно-орієнтовану мову програмування, випущену компанією Sun Microsystems у 1995 році як основний компонент платформи Java. Синтаксис мови багато в чому походить від C та C++. У офіційній реалізації Java програми компілюються у байткод,  який при виконанні інтерпретується віртуальною машиною для конкретної платформи.

The Spring Framework – це універсальний фреймворк з відкритим кодом для Java платформи. Так само існує форк для платформи. NET Framework, названий Spring.NET.

Система управління базою даних (СУБД) – це сукупність мовних і про­грамних засобів, призначених для створення, ведення і використання БД. По характеру застосування СУБД поділяють на персональні й багатокористувацькі.

До складу мовних засобів сучасних СУБД входять наступні два типи:

              мова опису даних, призначена для опису логічної структури даних;

              мова маніпулювання даними, призначена для виконання основних операцій над даними: введення, модифікація і вибірка.

Найбільшого поширення набула застосування MySQL – це вільна система керування реляційними базами даних.