Розробка бази даних та web-програми для програмного комплексу «Лікарня»
7

точніше задовольняти вимоги предметної області, які було визначено студентом на найпершому етапі його роботи.

Окрім цього додаток повинен надавати користувачеві можливість роботи з базою даних, а саме додавання, видалення, редагування записів таблиць бази даних, тобто надавати користувачеві із правами адміністратора можливість реалізовувати так званий CRUD(Create-Read-Update-Delete), що означає створення, читання, редагування, та видалення даних із таблиць.

1.1            Вимоги до технологій

Реалізація додатку повинна відбуватися за допомогою сучасних технологій. А саме використовувати сучасні підходи у зборі інформації про предметну область, застосовувати зручні для розробника системи керування базами даних(СКБД), мова програмування повинна підтримувати роботу з базою даних, та надавати можливість розроблювати з її допомогою серверні веб-додатки. Середовише розробки повинно бути якомога краще під лаштоване для розробки саме на цій мові програмування(динамічні підказки ,тощо.).

Крім того обов’язково повинен бути встановлений HTTP-сервер, на якому безпосередньо і будуть розміщуватись файли додатку, база даних, та використовуючи адресу якого ми зможемо переглянути вигляд та роботу нашого додатку.

Додаток повинен будуватись з принципом MVC – Model-view-controller(Модель-вид-контрoлер)   що є архітектурним шаблоном, який використовується під час проектування та розробки програмного забезпечення. Цей шаблон поділяє систему на три частини: модель даних, вигляд даних та керування. Застосовується для відокремлення даних (модель) від інтерфейсу користувача (вигляду) так, щоб зміни інтерфейсу користувача мінімально впливали на роботу з даними, а зміни в моделі даних могли здійснюватися без змін інтерфейсу користувача.

Окрім того, потрібно якомога краще зрозуміти принципи додатку із REST full архітектурою, що само по собі означає відсутність будь яких додаткових прошарків у які б загортались дані перед передаванням у веб, тобто відсутні,