Прояви азональності в географічному середовищі
3

«Общее землеведение» [2]. Там же подається поділ на природно –територіальні та природно – аквальні комплекси. Проблема фізико – географічного районування найбільш фундаментально представлена Прокаєвим В.І. у монографії «Физико-географическое районирование» [6]. Він розглядає призначення, принципи фізико – географічного районування, основні закономірності фізико – географічного районування. Фізико – географічне районування Світового океану обгрунтовується в праці «Географія Світового океану» авторів Волошин І.І., Чирка В.Г. [1]. В указаному дослідженні чітко подана різноманітність та ієрархія таксономічних одиниці фізико–географічного районування Світового океану.

Об’єкт курсової роботи: закономірність азональності географічної оболонки

Предмет курсової роботи: комплексні прояви закономірності азональності

Мета курсової роботи: систематизувати  комплексні прояви закономірності азональності в географічній оболонці.

Для досягнення мети слід виконати такі завдання:

1. Систематизувати чинники та прояви азональності.

2. Охарактеризувати азональні одиниці фізико-географічного районування як комплексний прояв азональності регіонального масштабу.

3. Пояснити ознаки циркумокеанічних та циркумконтинентальних структур як комплексних проявів азональності субглобального масштабу.

4. Висвітлити загальні ознаки та регіональні прояви висотної поясності

Методи дослідження. У курсовій роботі використовувалася низка методів   для досліджувалися комплексних проявів закономірності азональності географічної оболонкиМетод систематизації інформації використано в І розділі для загальної характеристики прояву азональності. Методи обробки вже накопиченої наукою географічної інформації використано в ІІ розділі для обгрунтування азональних одиниць фізико – географічного районування. Також в цьому розділі використаний метод аналізу