Організація роботи по сервіровці столів
27

Цікаве з професії офіціант

ЕТИКЕТ

Де зароджувався етикет

Англію і Францію називають звичайно : "класичними країнами етикету". Проте, батьківщиною етикету назвати їх ніяк не можна .Грубість нравів, неуцтво, поклоніння грубій силі і т.п. в XV сторіччі господаріють в обох країнах .У Німеччини і інших країнах тодішньої Європи можна взагалі не говорити, одна лише Італія того часу становить виняток.

Людина переходила від феодальних нравів до духу нового часу і цей перехід почався в Італії раніше чим в інших країнах. Якщо порівнювати Італію XV століття з іншими народами Європи, то відразу ж впадає в очі вищий ступінь освідченості, багатства, здатності прикрашати своє життя .

 А в цей же час,Англия, закінчивши одну війну залучається до іншої, залишаючись до середини XVI століття країною варварів. У Германії лютувала жорстока і непримиренна війна Гусситов. Франція поневолила і спустошена англійцями, французи не визнавали ніяких заслуг, окрім військових, вони не тільки не поважали науки, але навіть гребували ними і вважали всіх учених найнікчемнішими з людей.

Коротше кажучи, тоді як решта всієї Європи утопала в міжусобицях , а феодальні порядки трималися ще в повній силі, Італія була країною нової культури .Ця країна і заслуговує по справедливості бути названою батьківщиною етикету.