Організація і шляхи вдосконалення обліку будівельних матеріалів
13

2. Організація обліку будівельних матеріалів

2.1. Організаційно - економічна характеристика підприємства

 

Сільськогосподарське  товариство з обмеженою  відповідальністю ім. Б.Хмельницького розташоване в с. Четвертинівка Тростянецького району Вінницької області.

Сільськогосподарське товариство з обмеженою  відповідальністю ім.Б.Хмельницького   (надалі - СТОВ ім. Б.Хмельницького) є, підприємством на приватних засадах, створених; шляхом реорганізації у формі перетворення з колективного сільськогосподарського підприємства  ім. Б.Хмельницького с.Четвертинівка  і є його правонаступником на засадах угоди громадян, в частині яка визначається чинним законодавством, та шляхом  об'єднання їх майна та підприємницької  діяльності з метою одержання прибутку.

Територія землекористування СТОВ ім. Б.Хмельницького розташована в центральній частині України – у Вінницькій області. Виробничий центр знаходиться в селі Четвертинівка який розташовано на відстані 16 км від районного центру м. Тростянець і 125 км від м. Вінниці.

Територія землекористування досліджуваного господарства розміщена в центральному агрокліматичному районі Вінницької області. Клімат теплий, в міру вологий. Клімат сприятливий для ведення сільського господарства.

Грунти переважають сірі і світло-сірі опідзолені і малогумісні чорноземи. Грунти господарства представлені широкохвильовим типом водно-ерозійного рельєфу.

Природно-кліматичні умови дозволяють вирощувати озимі і ярі зернові, бобові культури, цукровий буряк.

Транспортний зв'язок: асфальтовані дороги до пунктів реалізації продукції.

В цілому природно - економічні умови господарства сприятливі для ведення галузі рослинництва i тваринництва.