Облік, аналіз та контроль витрат діяльності в ринкових умовах
123

Усі новоприйняті працівники проходять первинний медичний огляд, а робітники, які зайняті на лісосічних роботах, щорічно проходять періодичний медичний огляд.

Чотири рази на місяць службою охорони праці проводяться перевірки стану охорони праці в лісництвах і видаються обов'язкові для виконання приписи. На підприємстві впроваджений оперативний адміністративно – громадський контроль І-ІІІ рівня, щомісячно проводяться засідання під головуванням директора лісгоспу.

Для оперативного реагування до лісничих та майстрів лісу доводиться інформація про недоліки, які були допущені в системі Держкомлісгоспу України.

Двічі на рік (навесні та восени) комісією лісгоспу проводяться обстеження будівель і споруд, складаються акти обстеження та видається наказ по усуненню виявлених недоліків.

Щорічно розробляються і доводяться до виконавців комплексні заходи покращення стану умов праці та профілактики виробничого травматизму, заміри опору ізоляції кабелів і проводів та опору захисного заземлення, захисту від блискавки в лісництвах.

Щомісячно проводиться «День охорони праці та культури виробництва» у підрозділах підприємства.

З нагоди Дня охорони праці в 2012 році у Поліському лісгоспі з  підприємствами лісового господарства  проведена розширена нарада за участю запрошених керівників підприємств, установ та організацій району. До речі, щорічно до «Всесвітнього дня охорони праці» у підрозділах підприємства проводиться огляд-конкурс, за підсумками якого найкращому підрозділу вручається перехідний «Кубок у сфері охорони праці», а найкращих працівників підприємства з дотримання вимог охорони праці заохочують матеріально.