Облік, аналіз та контроль витрат діяльності в ринкових умовах
23

1.4 Організаційно-економічна характеристика ДП «Поліський лісгосп»

 

Державне підприємство «Поліський лісгосп», заснований на державній власності, належить до сфери управління Державного комітету лісового господарства України та входить до сфери управління Житомирського обласного управління лісового господарства. Знаходиться воно в північній частині області на державному кордоні з Республікою Білорусь.

Підприємство створено з метою:

- ведення лісового господарства, охорони, захисту, раціонального використання та відтворення лісів;

- охорони, відтворення та раціонального використання державного мисливського фонду на території мисливських угідь, наданих у користування підприємству.

Основні напрямки діяльності підприємства це:

- проведення заходів з відновлення лісів, підвищення їх продуктивності, створення насаджень із швидкоростучих і технічно цінних порід;

- здійснення заходів із заміни малоцінних низькопродуктивних насаджень на високопродуктивні, залісення малопродуктивних земель;

- збереження та посилення захисних властивостей лісів, лісонасаджень;

- охорона лісів і захисних лісонасаджень;

- облік лісових користувань;

- виробництво продукції та товарів народного споживання, проведення лісозаготівельних та лісопильно-деревообробних робіт.

ДП «Поліський лісгосп» веде фінансово-господарську діяльність у відповідності зі Статутом і діючим законодавством України, є самостійним господарюючим суб’єктом. Воно створено з метою одержання прибутку від здійснення промислового виробництва, забезпечення господарських відносин з іншими підприємствами, регіонами, країнами, задоволення матеріальних потреб громадян та членів трудового колективу, вирішення екологічних потреб.