Облік, аналіз та контроль витрат діяльності в ринкових умовах
125

ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ

 

 

Становлення і розвиток в Україні ринкової інфраструктури докорінно змінюють економічне, інформаційне і правове середовище функціонування підприємств, сутність їхньої діяльності. В останні роки в практиці українського бухгалтерського обліку відбуваються досить серйозні зміни, пов'язані з перебудовою всієї національної облікової системи і приведенням її до вимог міжнародних стандартів обліку.

Метою даної дипломної роботи було детальне розкриття та вивчення теми, яка стосується обліку, контролю та аналізу в системі управління витратами підприємства та напрямками удосконалення їх обліку при автоматизованій системі у виробничій сфері.

З проведеного дослідження в дипломній роботі можна зробити такі висновки.

В управлінні лісгоспом займає обґрунтована класифікація витрат,  яка є дуже важливою для розуміння того,  як ними управляти.  Це забезпечує правильне визначення собівартості лісопродукції (робіт,  послуг)  в ринкових умовах й формування кінцевих фінансових результатів лісгоспу для здійснення ефективної діяльності його в конкурентному середовищі.

За результатами аналізу основних показників фінансово-господарської діяльності ДП «Поліський лісгосп»  слід зазначити, що за останні три  роки вона  є більш-менш  успішною.

Аналізуючи основні показники фінансово-господарської діяльності ДП «Поліський лісгосп»  за 2009 – 2011 роки  можна зробити висновок, що підприємство «Поліський лісгосп»   працює рентабельно  і стабільно. Правда  у 2011 році спостерігалося зменшення  доходу від реалізації лісопродукції порівняно з попереднім роком на 181 тис.грн. при відносному збільшенні собівартості лісопродукції на 3906 тис.грн.