Облік, аналіз та контроль витрат діяльності в ринкових умовах
127

Досить позитивним у фінансово-господарській діяльності ДП «Поліський лісгосп»  є те, що керівництво лісгоспу в 2013 році планує бухгалтерський облік підприємства вести  за допомогою зручної, доступної та ефективної автоматизованої програми «1С:Предприятие». Дана система є могутнім інструментом для роботи головного бухгалтера, який дає можливість систематично та оперативно володіти фінансовим станом підприємства та контролювати своїх підлеглих. Одночасно програма є надійним та доступним помічником рядового бухгалтера, вона дає можливість підняти якість обліку на будь-якій ділянці бухгалтерського обліку.

Застосування даної програми на ДП «Поліський лісгосп» в основному вплине на зміну інформаційних функцій бухгалтерів лісництв: автоматизоване введення даних, широке використання розподільчої бази даних, автоматизований контроль інформації, організація облікової інформації для контролю і аналізу . Це вплине  на особливість організації виробництва і ступінь автоматизації, його розміри і структуру підприємства, спеціалізацію, рівень підготовки і ділової здібності персоналу, функціональні і експлуатаційні можливості технічних засобів.

Для удосконалення управління витратами на ДП «Поліський лісгосп»   ми вносимо такі пропозиції в систему обліку, аудиту та аналізу підприємства:

- збільшення чисельності виробничого персоналу;

- розробка та запровадження графіку надходження та обробки документів;

- визначення переліку осіб, відповідальних за діяльність здійснення окремих видів витрат;

- для обліку розрахунків з постачальниками та підрядниками використовувати рахунки, передбачені інструкцією по застосуванню плану рахунків;