Облік, аналіз та контроль витрат діяльності в ринкових умовах
47

Наслідки інвентаризації по кожній матеріально-відповідальній особі на підставі відомостей переліку в Порівняльній відомості результатів інвентаризації лісопродукції, пиломатеріалів і виробів дерево переробки (форма № ІНВ-3), в яку також заносяться залишки лісопродукції по даних обліку.

Порівняльна відомість складається в двох примірниках, з яких перший з матеріалами інвентаризації подається підприємству, а другий з копіями матеріалів залишається в лісництві, цеху чи іншому структурному підрозділі. Порівняльну відомість підписує бухгалтер, який її склав.

По всіх відхиленнях даних наявної лісопродукції від облікових даних матеріально-відповідальні особи дають письмове пояснення при причини їх утворення.

На підставі пояснень матеріально-відповідальних осіб, порівняльних відомостей та інших матеріалів інвентаризації комісія підприємства встановлює характер виявлених різниць, причин лишків і нестач і визначає порядок їх регулювання, причини, від яких виникли втрати продукції та її якості, а також винуватців, діями яких була заподіяна шкода для притягнення їх до відповідальності.

Для оформлення даних інвентаризації складається Інвентаризаційний опис лісопродукції, пило продукції та виробів дерево переробки (форма №Інв.).

Інвентаризаційний опис заповнюється на підставі незалежно оформлених Відомостей переліку наявності лісопродукції (форма № Інв-2) та Порівняльних відомостей результатів інвентаризації, пило продукції та виробів дерево переробки (форма № Інв-3).

Зведений інвентаризаційний опис в цілому по лісництву заповнюється в 2-х примірниках, з яких перший здається підприємству, а другий залишається в справах лісництва.