Екологічний моніторинг атмосферного повітря
29

При позитивних результатах аналізів фарби або емалі поступають на фасування.

2. Лаків пентафталевих.

В реактор з електричним обігрівом завантажується каніфоль і масло рослинне. Після повного розплавлення компонентів вмикається мішалка, і невеликими порціями завантажується багатоатомний спирт. При заданій температурі йде процес переетерифікації. Потім приступають до завантаження ангідриду. В процесі поліконденсації проводять перевірку в’язкості і кислотного числа. По досягненні даних параметрів основа охолоджується і вивантажується з реактору в змішувач для розчинення розчинником, перемішується до повної однорідності і перекачується у відстійне відділення.

3. Фарби алюмінієвої.

В реактор з мішалкою завантажується зв’язуюче, потім пудра алюмінієва по рецептурі. Перемішується до однорідності і подається на фасування. Розфасовка в банки метелеві.

4. Оліф.

Для виготовлення оліф масло рослинне обезводнюється в реакторі, потім оксидується в оксидаторі. По досягненні заданої в’зкості масло охолоджується до певної температури і перекачується в реактор-змішувач, де розбавляється розчинником.

5. Сиккативу.

В реактор з мішалкою завантажують обезводнене масло і при заданій температурі вводять поступово окисли металів. При певній температурі сплав витримують до утворення прозорого сплаву, потім охолоджують до заданої температури. Сплав розбавляють розчинником.

6. Лаку БТ-577.