Торгівельна політика України
3

Вступ

 

 

Процес трансформації України із соціалістичної  економіки  у  ринкову  дає  поштовх розвитку процесу її інтеграції у систему світового господарства. Але, у свою чергу, докорінна перебудова України зумовила економічну кризу, в результаті чого, перед Україною та її реформами виникло багато питань.

Прийняття Україною участі у міжнародному поділі праці може сприяти вирішенню багатьох внутрішніх проблем економічного характеру, підвищення конкурентоспроможності продукції за рахунок активного використання ресурсів.

Тому, враховуючи усі зазначені умови, я вважаю, що перед тим, як вийти на зовнішні ринки збуту, українські підприємці повинні  вивчити зовнішньоторгівельну політику провідних зарубіжних країн та нормативно-правову базу, що регулює зовнішньоекономічні відносини в Україні.

У загальному вигляді торгівля є засобом, за допомогою якого країни можуть розвивати спеціалізацію, підвищувати продуктивність своїх ресурсів і в такий спосіб збільшувати загальний обсяг виробництва.

Дана контрольна робота присвячена торгівельній політиці України та її принципам. Метою роботи є: дослідити сутність міжнародної торгівлі та її концепції, охарактеризувати основні принципи торгівельної політики країни та  розглянути проблеми і перспективи розвитку зовнішньої торгівлі.