Світовий енергетичний ринок
13

Підвищення енергоефективності дозволить значно знизити витрати енергії. Ринок опалення, як найбільший споживач енергії (близько 40%), має значний потенціал в економії енергії і має всі необхідні умови для раціонального впровадження підходів енергоефективності. Заміна застарілих установок на сучасні технології, використання термічних теплових насосів, котлів, що працюють на біомасі, а також посилення теплоізоляції дозволять забезпечити до 30% економії енергії в секторі опалення. Такі заходи дозволили Німеччині знизити загальні витрати енергії на 12%. А впровадження біогенного палива (біонафта, біогаз) в інфраструктуру сприяє подальшій економії ресурсів [17,c.223].

Заходи по захисту клімату та економії енергії повинні бути розроблені таким чином, щоб їх можна було реалізувати з мінімальними затратами. Оскільки потенціал відновних джерел енергії не достатній для повного покриття усіх потреб, життєво важливою є економія енергії шляхом підвищення ефективності підвищення ефективності її використання.

Комплексна програма ефективного споживання невідновних енергетичних ресурсів та використання альтернативних джерел енергії дозволять пригальмувати глобальну зміну клімату та виснаження невідновних джерел енергії.