Організаційно-економічний механізм управління операційним прибутком підприємства: сутність, структура, шляхи вдосконалення
43

Аналіз дозволяє визначити найбільш раціональні шляхи використання ресурсів і сформувати оптимальну структуру засобів підприємства.

Були дані рекомендації щодо недопущення збитків підприємством.

В цьому ж розділі було відображено особливості аналізу фінансових результатів від основної діяльності, як найбільш суттєву складову формування прибутку підприємств, розкрито фактори які впливають на прибуток від цієї діяльності, відображено модель прибутку від реалізації окремих видів продукції. А також було відображено особливості аналізу фінансових результатів від іншої операційної діяльності, який проводиться за кожним їх видом з погляду на сутність, доцільність і законність кожної операції, правильність оцінки майна.

Було розкрито фактори які впливають на формування прибутку від операційної діяльності.

Третій розділ – розрахункова частина яка складалась з трьох задач, де:

-         розраховувались показники ефективності діяльності підприємства;

-         проводилась оцінка майнового стану фірми та ділової активності, фінансової стійкості та стабільності, ліквідності та платоспроможності, оцінка прибутковості;

-         розраховано економічні показники діяльності підприємства по виробництву продукції «мілка», складена калькуляція собівартості цієї продукції.