Фінансова санація та банкрутство підприємств (на прикладі ВАТ «Ніжинський МКК»)
51

Висновки та пропозиції

 

 

В даній курсовій роботі було розглянуто таке важливе питання  як банкрутство та санація. Робота складається з двох розділів. В першому розділі було дана характеристика фінансової кризи на підприємстві, розкрито її економічний зміст та причини які призводять до неї. Було розкрито таке поняття як банкрутство підприємств, аспекти формування механізму банкрутства в Україні, розкрита економічна сутність санацій підприємств. Дана характеристика фінансовим джерелам санацій підприємств.

В другому розділі курсової роботи дана загальна характеристика базового підприємства ВАТ «Ніжинський МКК». Вчасності охарактеризовано вид діяльності підприємства, його виробничі зв’язки з іншими підприємствами та регіонами країни, міжнародні зв’язки. Для  досягнення благополучного фінансового стану підприємстві необхідно забезпечити постійну платоспроможність суб'єкта, високу ліквідність його балансу, фінансову незалежність і високу результативність господарювання. Тому було вивчено численні показники, які характеризували  всі сторони діяльності підприємства, причини зміни фінансового становища. Комплексний аналіз фінансового стану підприємства і дані окремих показників та можливість встановити реальні причини збитковості підприємства, які росли непомірними темпами.

Фінансовий стан підприємства аналізувався з позиції і короткострокової, і довгострокової перспектив, і критерії його оцінки були різними. Аналіз фінансового стану проводився з метою установити, наскільки ефективно використовувалися фінансові ресурси, що знаходяться в розпорядженні підприємства. Визначалась забезпеченість власними оборотними коштами, стан нормованих запасів товарно-матеріальних цінностей, стан і динаміка дебіторської і кредиторської заборгованості, оборотність оборотних коштів,  платоспроможність.

Проводячи аналіз фінансового стану підприємства було встановлено, що підприємство працює зі збитками які непомірно ростуть. Всі економічні показники підприємства не відповідають нормативним.