Характеристика операцій з цінними паперами
3

ВСТУП

 

 

Метою курсової роботи є поглиблене вивчення здійснення операцій з цінними паперами, що відбуваються на фондовому ринку в Україні та за кордоном. Ми розглядатимемо визначення цінні папери як інструмент фондового ринку; зазначимо принципи, без яких неможливе функціонування ринку цінних паперів.

Користуючись Законом України Про національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні” з'ясуємо, які види цінних паперів існують та за якими ознаками вони поділяються.

Другий розділ присвячено темі “Фондова біржа”, в якому розглянемо як саме в Україні створювався біржовий ринок та, використовуючи історичні факти, порівняємо основи його організації у країнах з розвинутими ринковими відносинами та в нашій державі.

Зазначимо порядок проведення операцій на фондовій біржі. З’ясуємо, хто є членами фондової біржі та ознайомимось з чотирма основними категоріями їх.

Функціонування будь-якого ринку в сучасних умовах не можливо собі уявити без законодавчої бази регулювання та впливу держави. Отож з’ясуємо, які методи і прийоми встановлює держава з метою упорядкування діяльності всіх учасників фондового ринку і операцій між ними, та створення системи захисту прав цих учасників.

І обов’язково вкажемо шляхи удосконалення державного регулювання ринку цінних паперів.