Характеристика середовища господарських підприємств України. Необхідність формування системи стратегічного моніторингу
45

Підприємство повинно:

1)  Завойовувати кращі позиції на ринку з певним продуктом;

2)  Шукати нові ринки для існуючого продукту;

3)  Виробляти новий продукт на існуючому ринку.

Головна мета ВАТ «Поліський хлібозавод» - максимізація прибутку фінансового менеджменту на підприємстві. Система завдань стосовно максимально можливого випуску і продажу продукції в умовах ринкової кон’юнктури за найбільш повного використання виробничих потужностей, досягнень науки і техніки, передового досвіду для забезпечення стійкого насичення ринку конкурентоспроможною продукцією, крім обсягів виробництва продукції, її структури та асортименту, включає в себе такі важливі фактори як параметри конкурентоспроможності та рівень використання виробничого потенціалу.

В умовах ринкових відносин особливістю формування виробничої програми виступає те, що визначальними орієнтирами масштабів, асортименту, якості, ціни продукції виступають параметри ринку продукції: ємність ринку, ступінь насиченості, інтенсивність насичення, параметри цієї продукції фірм конкурентів, ефективність антимонопольної політики.

 

2.4 Аналіз стратегії діяльності ВАТ «Поліський хлібозавод»

 

 

Стратегія — це специфічний управлінський план дій, спрямова­них на досягнення встановлених цілей. Вона визначає, як організа­ція функціонуватиме та розвиватиметься, а також яких підприємни­цьких, конкурентних і функціональних заходів і дій буде вжито для того, щоб організація досягла бажаного стану.

Стратегія підприємства являє собою встановлений набір напрямків діяльності (цілей та способів їх досягнення) для забезпечення поновлюваної відмітності та прибутковості [59, c. 23].