Характеристика середовища господарських підприємств України. Необхідність формування системи стратегічного моніторингу
5

- обґрунтувати формування системи стратегічного моніторингу та середовища його функціонування;

- дати загальну характеристику підприємстві;

- провести аналіз господарської діяльності підприємства;

- дати оцінку зовнішнього та внутрішнього середовища підприємства;

- проаналізувати стратегію діяльності підприємства;

- обґрунтувати необхідність формування систем стратегічного моніторингу підприємства;

- намітити шляхи удосконалення формування системи стратегічного моніторингу та виявлення впливу зміни факторів середовища функціонування підприємства на його діяльність.

Методи дослідження. У ході дослідження використано дві групи методів наукового пізнання: загальнонаукові (діалектичний, структурно-функціональний, історичний метод, метод системного аналізу) та спеціальні методи дослідження (порівняльно-правовий, метод тлумачення правових норм, структурно - логічний та інші методи дослідження).

Ступінь дослідження теми. Робота ґрунтується на дослідженнях як радянських, так і сучасних вітчизняних та зарубіжних вчених. Враховуючи, що проблеми законодавчого регулювання економіки охоплюють різні питання теорії права, в роботі широко використовуються праці таких правознавців та економістів як Вінник О.М., Щербина В.С.,Шакун В.І., Дзера О.В., Мамутов В.К., Старцев О. В., та інших.

Проте, незважаючи на такі фундаментальні праці та доробки цих вчених, в цій галузі господарських відносин, ще залишається багато невизначеностей та прогалин, які потребують комплексного та ґрунтовного дослідження.

Структура та обсяг курсової роботи зумовлені темою та метою дослідження. Робота складається з чотирьох розділів та дев’яти підрозділів, висновку та списку використаних джерел.