Ефективне використання машин
53

ВИСНОВКИ

 

В даному дипломному проекті на основі звітних даних господарства визначено кількість ТО і ремонтів для машинно-тракторного парку. Всі розрахунки виконано аналітичним способом, так як даний спосіб є найбільш простішим.

На основі цих даних виконано завантаження ремонтної майстерні загального призначення господарства, трудомісткість робіт у якій становить 14107,3 л∙год. Крім того визначено трудомісткість робіт у розбирально-складальній дільниці, яка становить 3434,1 л∙год. Також для дільниці визначено кількість виробничих робітників, підібрано необхідне обладнання та визначено площу дільниці, яка дорівнює 216 м2, розроблено правила з техніки безпеки та заходи з охорони навколишнього середовища.

В технологічній частині проекту розроблено технологічний процес ремонту культиватора для міжрядного обробітку УСМК-5,4, де вказані основні несправності та ремонт основних вузлів та складальних одиниць культиватора. Крім того розроблений технологічний процес відновлення вісі ходового колеса культиватора.

В конструктивній частині проекту підібрано пристосування, яке використовується під час ТО та ремонту культиватора, та виконано його конструктивний розрахунок.

В економічній частині проекту визначено собівартість відновлення вісі ходового колеса, яка становить 28,42 грн.