Особливості розведення коропа
25

и. Після завершення процесу знеклеювання ікри із розчином без будь-якого додаткового відмивання розмішують в інкубаційні апарати.

Ікру в процесі знеклеювання можна перемішувати вручну пучком пір'я При значних обсягах робіт доцільно використовувати механічні чи спеціальні апарати, в яких переміщування ікри здійснюється подаванням стислого повітря.

 

3.5. Вирощування мальків.

 

У процесі інкубації при значних відходах в окремих апаратах доцільно близьку за стадіями розвитку ікру концентрувати в одному апараті. Викльовування передличинок як правило розтягується на 10-15 год, що в значній мі­рі ускладнює роботу, але форсувати викльовування шляхом зменшення водообміну і відповідно зниження вмісту кисню розчиненого у воді не слід, бо та­ке регулювання викльову передличинок може негативно позначитись на їх життєстійкості. У процесі викльову передличинки концентруються у приймайчі чи потрапляють безпосередньо в садки, призначені для витримування, де знаходяться 2-3 дні. Після закінчення цього строку і досягнення личинкової стадії розвитку, личинок використовують для зариблення лотків, басейнів, са­дків, малькових чи вирощувальних ставів, реалізують іншим господарствам.

Для інкубації ікри коропа можна використовувати апарати Садова-Коханської, морозильну камеру Войнаровича та інші апарати, де інкубація ік­ри здійснюється у приклеєному стані на субстратах чи лотках різних констру­кцій, але перевага віддається апаратам Вейса, або іншим, де використовується принцип, застосований в апаратах цієї конструкції.

 

 

Висновки