Розробка стратегій впровадження ресурсозбереження на підприємстві
63

, здійснюють контроль і регулювання перебігу виробничого процесу. Постійний нагляд за організаційним та технічним рівнем виробництва.

Начальник відділу реалізації та його підрозділ виконують слідуючи функції. Виконання договірних зобов’язань і планів поступок продукції споживачам за обсягом, якістю, термінами, номенклатурою, стан складських запасів і збереження готової продукції.

Начальник відділу постачання та його підрозділ здійснює контроль за своєчасністю матеріально-технічного забезпечення виробництва, виконання плану поставок за обсягом, номенклатурою, термінами, якістю, дотримання норм відпуску матеріалів, станом та збереженням складських запасів.

Начальник відділу кадрів відповідає за реалізацію кадрової політики підприємства. Він займається питаннями відбору персоналу, його професійної орієнтації та соціальної адаптації, навчання, підвищення на посаді, переведення, звільнення. Основними конкурентами підприємства є Поліський лісгосп АПК, Новоград-Волинський лісгосп, Малинський, Народицький спецлісгосп, Лугинський лісгосп.

 

 

2.2 Аналіз фінансового стану підприємства

 

 

Фінансовий стан підприємства - це комплексне поняття, яке є результатом взаємодії всіх елементів системи фінансових відносин підприємства, визначається сукупністю виробничо-господарських факторів і характеризується системою показників, що відображають наявність, розміщення і використання фінансових ресурсів.

Фінансовий стан підприємства залежить від результатів його виробничої, комерційної та фінансово-господарської діяльності. Тому на нього впливають усі ці види діяльності підприємства. Передовсім на фінансовому стані підприємства позитивно позначаються безперебійний випуск і реалізація високоякісної продукції. Як правило, що вищі показники обсягу виробництва і реалізації продукції, робіт, послуг і нижча їх собівартість, то вища прибутковість підприємства, що позитивно впливає на його фінансовий стан. Неритмічність виробничих процесів, погіршання якості продукції, труднощі з її реалізацією призводять до зменшення надходження коштів на рахунки підприємства, в результаті чого погірш