Регулювання джерел та напрямків використання прибутку підприємства
49

ковбасних виробів - 42 чоловіка або 29%. Найбільша вартість обладнання в цеху виробництва пельменів 3837 тис. грн. або 40,5% від загальної вартості виробничого обладнання. Найменша вартість обладнання в цеху ковбасних виробів – 2447 тис.грн. або 28,5%.

На ТОВ «Мясокомбінат» також є допоміжні і обслуговуючі структурні підрозділи, які займаються обслуговуванням виробничих, адміністративних та інших структурних підрозділів підприємства.

До цих структурних підрозділів належать: енергетичний підрозділ, ремонтна бригада та автоколона.

Енергетичний підрозділ займається безперебійним забезпеченням енергією процесу виробництва. Ремонтна бригада здійснює ремонт обладнання і устаткування виробничих та інших допоміжних підрозділів.

Автоколона складається з автомобілів та різної техніки, які займаються розвезенням готової продукції по торгівельних точках району та містах України. Для розвезення своєї м’ясної продукції підприємство наймає спеціальні машини з холодильним обладнанням.

 

2.2. Аналіз ефективності господарської діяльності ТОВ «Мясокомбінат»

 

 

 

ТОВ «Мясокомбінат» створене з метою здійснення підприємницької діяльності для отримання прибутку в інтересах акціонерів товариства, а також його працівників. Статутний капітал підприємства становить 79 тис.грн., який оплачений в повному розмірі.

Таблиця 2.7 характеризує наявність виробничих ресурсів ТОВ «Мясокомбінат».