Регулювання джерел та напрямків використання прибутку підприємства
77

м’ясних виробів. Обсяг реалізованої продукції в 2010 році збільшився у порівнянні з 2009 роком на 2,7 % і становив 8281 тис.грн.

Отже, в 2010 році по підприємству проявляється тенденція до збільшення обсягів діяльності, що в свою чергу призвело до підвищення використання виробничих потужностей, а також суттєво вплинуло на кінцеві результати діяльності.             

Розглянуто організаційну структуру управління підприємством,де виробничі підрозділи підприємства зв’язані між собою стадіями технологічного процесу виробництва ковбасних виробів. Досліджено трудовий і матеріальний потенціал кожного цеху.

Проведено аналіз ефективності господарської діяльності підприємства, а для цього охарактеризовано наявність виробничих ресурсів.

Підприємство має відносно високу технічну оснащеність, усі основні та трудомісткі процеси та операції механізовані.

Персонал підприємства виконує функції контролю та нагляду за процесом виробництва. Це зумовлює значне зростання продуктивності праці при застосуванні заходів по покращенню використання основних засобів.

Обчислимо ступінь спрацювання та ступінь придатності основних фондів за відповідні періоди які свідчать про те, що стан основних засобів підприємства протягом останніх трьох років погіршився не значно, оскільки ступінь спрацювання зріс з 50,7% до 56,1%.

Проте ступінь їх придатності також зменшилась з 49,3 % до 43,9 % в 2010 році(на кінець). Протягом 2008-2010 рр. на підприємстві відбулося розширене відтворення основних засобів, про що свідчать коефіцієнти введення і вибуття.

Проведена оцінка фінансового стану підприємства де дана характеристика майна підприємства та джерел його формування; проведено аналіз ліквідності та платоспроможності підприємства; аналіз фінансової стійкості та стабільності підприємства; аналіз ділової активності підприємства;  аналіз фінансових результатів та прибутковості підприємства.