Регулювання джерел та напрямків використання прибутку підприємства
7

інформаційне моделювання – для забезпечення дослідження нормативно-довідковими матеріалами; конкретизація – для обґрунтування змісту форм облікового забезпечення; дослідження документів та реєстрів обліку за формою і змістом – для виявлення їхньої відповідності щодо інформаційної ємності адекватного вимогам стандартів; статистичні і аналітичні розрахунки; порівняння – для зіставлення даних у динаміці; групування – для визначення залежності показників одне від одного; середніх і відносних величин та прийоми елімінування при аналізі прибутку; конструктивний – для групування пропозицій щодо прибутку.

Інформаційну базу дослідження даної теми склали: Податковий кодекс України та Цивільний кодекс, Закони України та Постанови Верховної Ради та Уряду, інші законодавчі акти, статті періодичних видань, методичні вказівки та роз'яснення Президії Вищого арбітражного суду України, а також статистичні матеріали Держкомстату України, фінансова звітність підприємства за останні три роки.

Теоретичною та методологічною основою написання бакалаврської роботи послужили законодавчі і нормативні акти, підручники та навчальні посібники, статті в наукових періодичних виданнях з досліджувальної проблеми; обліково-фінансова звітність та нормативні положення ТОВ «Мясокомбінат».

Практичне значення одержаних результатів визначається тим, що запропонована методика апробована на ТОВ «Мясокомбінат», отже є реальною, і може бути застосована на інших підприємствах галузі.

Бакалаврська робота складається із вступу, основної частини, висновків та додатків. Робота за об`ємом містить 131 сторінокe, проілюстрована 15 рисунками, містить 30 таблиць та 10 додатків, список використаної літератури включає 110 джерел.