Створення фундаментальної gps - мережі
9

Використання Світової геодезичної системи координат
WGS-84
 

Створення бази нагромадже-ння та оновлення даних

2001-2002  роки

Мінеко-ресурсів Мінобо-рони

0,4    

Заєць І.0. Кузьмук 0.І.

Визначення переліку аеропортів для відкритого публікування

Визначення можливості публікації координат міжнародних аеропортів у відкритому                   друці

друге півріччя 2000 року

Мінтранс

0,2    

Костюченко Л.М.

Усього                                                          

 

 

 

3,02

 

 

1.3. Державна  діяльність по впровадженню  GPS - технологій

       Сучасна топографо-геодезична і картографічна діяльність України спрямована на забезпечення потреб економіки, науки, оборони та безпеки держави на належному світовому рівні. Цей напрям роботи здійснює Державна служба геодезії, картографії та кадастру - урядовий орган у складі Мінприроди.

На сьогоднішній день інформаційні системи і технології значною мірою визначають довгостроковий економічний розвиток держави і забезпечують підвищення рівня управління економікою та науково-технологічного потенціалу інших галузей.

В Україні діяльність новітніх інформаційних технологій регламентується Законами України “Про прiоритетнi напрями інноваційної дiяльностi в Українi” та “Про наукову i науково-технічну дiяльнiсть”, нормативно-правовими та нормативно-технічними актами Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади з формування та реалізації пріоритетних напрямiв iнновацiйної дiяльностi в Українi [2].

Структура галузі та сфери топографо-геодезичної і картографічної діяльності формувалася протягом тривалого часу і пов'язані, насамперед, з необхідністю забезпечення відповідних потреб розвитку держави та суспільства. Сьогодні близько 80% будь-якої інформації тією чи іншою мірою пов'язано з просторовими аспектами, і тому топографо-геодезичну та картографічну інформацію й продукцію все активніше використовують у більшості секторів економіки держави.