Організація території сільськогосподарських підприємств
29

кольору. Шифри і межі агровиробничих груп ґрунтів показуються пунктиром синього кольору. [3]

На території Полянської сільської ради переважають землі, придатні під ріллю для вирощування всіх районованих сільськогосподарських культур, це землі на слабо виражених схилах до 3º на типових чорноземах слабогумусованих та їх комплекси з оволоділими ґрунтами до 30%: легкосуглинкові, темно-сірі опідзолені та реградовані ґрунти та чорноземи опідзолені і реградовані слабозмиті, темно-сірі опідзолені та реградовані чорноземи опідзолені і слабо реградовані, підстелені на глибині 0,5-1,0 м елювієм щільних карбонатних порід та на типових чорноземах малогумусних та чорноземах сильнореградованих ґрунтах, легкосуглинкові.

Також є землі придатні під ріллю для розміщення ґрунтозахисних сівозмін, це землі ерозійно-небезпечні опуклих схилів 3º-7º на темно-сірих опідзолених та реградованих ґрунтах та чорноземах опідзолених і реградованих слабо змитих, легкосуглинкові.

Вздовж річки Случ розташовані землі придатні переважно під сінокоси, це землі заплав, лучно-чорноземні ґрунти та їх слабо солонцюваті і слабо осолоділі відміни, легкосуглинкові.

Невелику територію займають землі придатні під сільськогосподарські угіддя після рекультивації, це невелика частина землі під чагарниками. Певні площі займають землі не придатні під сільськогосподарські угіддя, які вкриті лісом. (детальніше див. графічний матеріал 2. «Картограма еколого-економічної придатності земель»)