Технологія приготування коктейлів «фіз», барні інструменти та аксесуари
19

4. Технологія приготування коктейлів « фіз »

      Фіз - довгий напій з лимонним чи іншім цитрусовим соком , содові чи водою іншім газованім напоєм і цукром, що подається в низьких ціліндричних склянках у стародавньому стилі з льодом . Цим напій схожий на колінз , але, на відміну від останнього, дозволяє застосовувати утримуючи цукор алкогольні напої .

Відмінна рису цих напоїв полягає в тім , що  усі вони містять у своєму складі безалкогольні газовані чи напої ігристі вина типу шампанського , що наливаються в останню черго и не розмішуються . Це дозволяє зберегти розчинений у них вуглекислий газ и додати змішаному напою додаткові    тонізуючі властивості .

   Коктейлі типу «фіз» (fizz) - це варіація старовинного типу коктейлів під загальною назвою «Сауер» (Sour, «кислий»). Відмінною рисою цих міксів є присутність кислого соку - лимонного, лаймового і т.п. - І газованої води, звідки і назва (to fizz по-англійськи означає «шипіти, пінитися»).

Перша згадка про коктейль типу «фіз» датується 1887 роком: Джеррі Томас у своєму «Гиде бармена» (Bartender's Guide) призводить рецепти шести коктейлів з ​​цієї серії. За сорок років, з 1900 по 1940, коктейль «Фіз» знайшов просто-таки колосальну популярність в США: на батьківщині коктейлю, в Новому Орлеані, бармени працювали командами і позмінно, щоб встигати готувати необхідні відвідувачами «фізи». Старий Світ познайомився з шипучим напоєм в 1950-і роки.

Представляємо вам «Джин фіз» - коктейль, мабуть найвідоміший з сімейства «фізов».