Технологія приготування коктейлів «фіз», барні інструменти та аксесуари
2

Вступ

В даний час ресторанний бізнес вимагає високого професіоналізму. Підвищилися вимоги до виробничого та обслуговуючому персоналу. У працівників підприємств громадського харчування з'явилася необхідність постійно вдосконалювати свої знання в області сучасних методів і нових технологій обслуговування відвідувачів.

Професійна майстерність офіціанта, бармена, стюарда - це мистецтво, яке перетворює простий прийом їжі в естетичне дійство. Людині властиво не просто насичуватися, а отримувати задоволення від зовнішнього вигляду страв, їх аромату, оформлення.

Сама атмосфера трапези не тільки сприяє травленню, але дає людині можливість розслабитися, відпочити, відволіктися від поточних проблем. Тому обслуговування повинно бути настільки чітким, але в той же час непомітним. Ненав'язливим, щоб у відвідувача склалося враження, що страви і напої самі з'являються на столі, а брудний посуд зникає за помахом чарівної палички.

Хороший офіціант або бармен - це не просто обслуговуючий персонал, він повинен бути ще й психологом, знавцем людських душ, який вміє визначати настрій клієнта і навіть вгадувати. Які страви та напої йому припадуть до душі. Бармен розговорити клієнта так, що той замовить у два рази більше, ніж планував. Офіціант розпише у фарбах всі нюанси смаку і складові страв так, що у клієнта слюні потечуть.

Тема моєї дипломної роботі полягає в тому, щоб краще пізнати вимоги до особистості бармена, дізнатися про класифікацію та правила приготування коктейлів.