Технологія приготування коктейлів «фіз», барні інструменти та аксесуари
33

Англійське whisky ( whiskey ) походить від кельтських виразів ирл . uisce beatha і гельської . uisge beatha (вимовляється приблизно як « ішке бяха »). Дослівно вираз перекладається як « вода життя» , і, можливо , є калькою з лат. aqua vitae .

У сучасній англійській мові використовується два варіанти написання , залежно від регіону , в якому був зроблений продукт. Для позначення шотландського , канадського і японського віскі служить слово whisky ; віскі , вироблений в Ірландії чи Америці , називається whiskey . Додавання літери для виділення свого продукту відбулося в 1870- х роках , до тих пір слова whiskey не існувало.

Право називатися батьківщиною віскі традиційно заперечують один у одного Шотландія та Ірландія. Історія початку виробництва віскі губиться в глибині століть , і ці дві країни вічно сперечаються , кому належить пальма першості. Вважається , що мистецтво дистиляції принесено до Шотландії християнськими місіонерами , які в свою чергу дізналися його від хрестоносців , що принесли дистиляцію з Близького Сходу.

Шотландці змінили процес , замінивши виноград на ячмінь , і назвали вийшов напій водою життя ( uisge beatha ) . Цей напій , через абсолютну невимовних його назви англійськими завойовниками , оцінити його по достоїнству , поступово змінював свої назви: uisge - uisce - fuisce - uiskie і, нарешті , whisky .

Віскі « Вудфорд резерв»

Першими виробниками віскі стали монастирі Шотландії . Ченцями використовувалися найпростіші перегінні апарати , які робили скромне кількість продукції. Втім , багато його й не було потрібно - напій використовувався виключно як ліки. Але незабаром технологія вийшла за монастирські стіни і поширилася в селянському середовищі .