Правова характеристика трудових договорів з роботодавцем – фізичною особою
35

Роботодавці - фізичні особи вносять записи до трудових книжок працівників про прийняття на роботу та про звільнення з роботи згідно з укладеними з такими працівниками письмовими трудовими договорами.

Усі записи, внесені роботодавцем - фізичною особою до трудової книжки, підтверджуються підписом посадової особи органу державної служби зайнятості, який зареєстрував договір, і засвідчуються його печаткою.

Строковий трудовий договір розривається після закінчення його терміну. У разі припинення дії безстрокового трудового договору достроково в трудовому договорі роботодавець-фізична особа робить запис про підстави його припинення з посиланням на відповідні статті КЗпП України, про що сторони сповіщають центр зайнятості, який зареєстрував трудовий договір.

Проаналізувавши удосконалення правового регулювання трудового договору з роботодавцем – фізичною особою було зроблено висновок, що вдосконалення правового регулювання трудового договору з роботодавцем – фізичною особою можливе шляхом прийняття нового Трудового Кодексу та закріпленням в ньому певних гарантій щодо праці даної категорії працівників.