Біотехнологія приготування хліба «Столичний»
12

7


Технологічний процес виробництва хлібобулочних виробів належать до складних процесів, де властивості сировини оцінюють, перш за все, виходом і якістю готової продукції.

Технічний рівень хлібопекарської промисловості забезпечує високі показники продуктивності праці що перевищують ці показники в більшості розвинених країн.

Безумовно, цьому сприяє і концентрація хлібопекарського виробництва, що дозволяє використовувати для вироблення масових сортів потоково-механізовані лінії, на яких проводиться до 80% хліба.

Різноманітний унікальний асортимент хлібобулочних виробів в країні, застосування різних технологій зумовлюють необхідність використання широкого спектру механізмів і машин — номенклатура машин для хлібопечення включає більше 600 найменувань, і практично всі вони є на озброєнні в хлібопекарському виробництві.

Загальна картина рівня механізації хлібопекарського виробництва дозволяє зробити вивід, що галузь в цілому досягла, а деколи і випереджає аналогічний рівень багатьох зарубіжних країн; відставання спостерігається хіба що по упаковці і у впровадженні технології виробництва із стадією заморожування напівфабрикатів [2].

В роботі ставилося за мету проаналізувати технологічну схему приготування хліба Столичний з використанням дріжджів «Львівських» та провести розрахунок продуктовий та економічний розрахунок виробництва даного продукту.