Облік і аудит малоцінних та швидкозношуваних предметів
79

Головною перевагою використання програмного продукту "1С" являється їх розповсюдженість і знання користувачами інтерфейсу та процедур роботи з ними, що виключає витрати на закупку нового спеціалізованого програмного забезпечення та навчання персоналу.

До основних методологічних принципів автоматизації бухгалтерського обліку МШП  на базі АРМ бухгалтера, є забезпечення єдності прийомів (способів) розробки та функціонування її як єдиної системи. Проводиться автоматизація складання документів первинного обліку на паперовому та магнітному носіях на ділянках та службах з масовим характером виникнення господарських операцій та передачу цих даних бухгалтеру відповідної ділянки обліку для автоматизованого вводу та відображення даних в бухгалтерському обліку. Експлуатацію засобів автоматизації обробки облікової інформації про МШП - ПЕОМ будуть виконувати безпосередньо облікові робітники в умовах функціонування АРМ бухгалтера.

Застосування комп'ютерної техніки внесе значні зміни в організацію бухгалтерського обліку МШП, зумовлені зміною способів обробки первинних облікових даних, високою швидкістю надання звітної інформації через раціональне упорядкування облікових даних. Одноразове їх отримання та багаторазову передачу ї використання. Комп'ютеризація обліку МШП покликала підвищити роль бухгалтерського обліку як функції управління, тому що обчислювальна техніка з допоміжного засобу перетворюється на визначений фактор організації обліку, змінюючи не тільки його форму, але й технологію. Єдина система  інформації надає дані для обліку МШП, поточного управління, аналізу і аудиту.

На підприємстві зростає потреба в удосконаленні бухгалтерського обліку і аудиту господарських операції, в тому числі пов’язаних обліком МШП.