Облік і аудит розрахунків з централізованими бюджетними та позабюджетними фондами по соціальному страхуванню
5

та професійного захворювання.

Актуальність цієї теми полягає в тому, що законодавством України про загальнообов’язкове державне соціальне страхуванням передбачено встановлення працівникам гарантій щодо їх соціального захисту, яке включає право на забезпечення їх у разі хвороби, втрати працездатності, безробіття, народження дитини, догляду за малолітньою дитиною або дитиною інвалідом, хворим членом сім’ї, смерті годувальника.

Метою даної бакалаврської роботи є дослідження обліку і аудиту розрахунків з централізованими бюджетами та позабюджетними фондами по соціальному страхуванню.

Об’єктом дослідження виступає нарахування та сплата внесків до Фондів соціального страхування: до Пенсійного фонду, на випадок тимчасової непрацездатності, на випадок безробіття, від нещасного випадку на виробництві.

Предметом дослідження в даній роботі виступає первинний, аналітичний та синтетичний облік і аудит розрахунків по соціальному страхуванню на Дочірньому підприємстві, шляхи і пропозиції щодо вдосконалення порядку проведення розрахунків з фондами соціального страхування.

Об’єктом дослідження в даній бакалаврській роботі виступають розрахунки з централізованими бюджетними та позабюджетними фондами на прикладі Дочірнього підприємства ”Поліський лісгосп АПК”.

Завдання дослідження в даній бакалаврській роботі полягає:

- розглянути порядок розрахунків підприємства з централізованим Пенсійним фондом;

- розглянути порядок розрахунків підприємства з фондом соціального страхування на випадок тимчасової втрати працездатності;

- розглянути порядок розрахунків підприємства з Фондом соціального страхування на випадок безробіття;