Облік і аудит розрахунків з централізованими бюджетними та позабюджетними фондами по соціальному страхуванню
65

- забезпечує перевірку стану бухгалтерського обліку в лісництвах, складах.

Для забезпечення створення, перевірки та обробки первинних документів у бухгалтерському обліку від моменту створення їх до передачі в архів складено графік документообігу, який затвердив керівник а підписав головний бухгалтер.

Відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні» підприємство розробило облікову політику – це сукупність принципів, методів і процедур, які використовуються підприємством для складання і подання фінансової звітності. Наказом керівника підприємства затверджено Положення про облікову політику. Формування облікової політики здійснюється головним бухгалтером і керівником підприємства.

Облікова політика розроблена на багато років, не змінюється підприємством, тільки коли вносяться зміни в чинне законодавство. Зміни, причини і сутність, внесені в Положення про облікову політику відображаються підприємством у Примітках до річної фінансової звітності. Положення про облікову політику є одним з перших документів, які використовуються податковою інспекцією, аудиторською фірмою та обласним управлінням лісового господарства при перевірці діяльності підприємства.

В наказі про облікову політику, відповідно до Інструкції про застосування Плану рахунків, затверджено план рахунків бухгалтерського обліку яке підприємство використовує під час ведення бухгалтерського обліку на підприємстві. ДП «Поліський лісгосп АПК» не веде рахунки класу 8 «Витрати за елементами». План рахунків побудований таким чином, щоб задовольняти потреби в аналітичній інформації для використання всіх завдань бухгалтерського обліку - збереження майна підприємства, інформації для управління, визначення фінансового результату та розрахунків за податками.

НА ДП «Поліський лісгосп АПК» паперова форма ведення обліку: журнальна.