Обліковий процес, аналіз і аудит в системі управління наявністю та рухом безготівкових грошових потоків
145

Первинний, повторний та позаплановий  інструктажі, стажування та допуск до роботи на КП «Комунальник»  реєструються в спеціальних журналах.

Новоприйняті на КП «Комунальник»  працівники після первинного інструктажу на робочому місці до початку роботи проходять під керівником кваліфікованих фахівців стажування протягом 2- 15 змін або дублювання протягом не менше шести змін.

Допуск  стажування (дублювання) оформляється наказом по підприємству, в якому зазначається тривалість стажування (дублювання) та прізвище відповідального керівника.

При укладанні трудового договору громадянин має бути проінформований власником під розписку про умови праці на підприємстві, наявність на робочому місці, де він буде працювати, небезпечних і шкідливих факторів, які ще не усунуто, можливі наслідки їх впливу на здоров’я та про його права на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до законодавства і колективного договору.

На  підприємстві працює значна кількість жінок, а це означає що держава намагається не допускати застосування праці жінок на важких роботах і на роботах із шкідливими і небезпечними умовами праці.

Тому жінкок заборонено залучати до підіймання і переміщення важких речей. Граничні норми підіймання і переміщення важких речей жінками затверджені наказом Міністерства охорони здоров'я України від 10 грудня 1993р. № 241. Гранично допустима вага вантажу, що може підійматися при чергуванні з іншою роботою  становить 10 кг. Гранично допустима вага вантажу при підійманні і переміщенні постійно протягом робочої зміні не повинна перевищувати 7 кг.

На КП «Комунальник» відповідно до ст. 178 КЗпП вагітним жінкам відповідно до медичного висновку знижуються  норми обслуговування або вони переводяться на іншу роботу, яка є легшою і виключає вплив несприятливих виробничих чинників, із збереженням середнього заробітку за попередньою