Обліковий процес, аналіз і аудит в системі управління наявністю та рухом безготівкових грошових потоків
147

На час зупинення експлуатації підприємства, цеху, дільниці, окремого виробництва або устаткування органом державного нагляду чи службою охорони праці за працівниками зберігається місце роботи.

Також підприємство організовує повсякденну роботу та належне утримання санітарно - побутових приміщень.

 

3.3 Заходи поліпшення безпеки життєдіяльності

 

 

 

Основними причинами нещасних випадків на підприємствах ЖКГ є організаційні – невиконання потерпілими інструкцій з ОП, порушення правил дорожнього руху, та технічні – неякісне виконання будівельних робіт незадовільний технічний стан виробничих об’єктів, будівель, споруд, території.

Для створення заходів щодо охорони праці підприємство щорічно передбачає  значні та матеріальні кошти. Порядок і мета використання цих коштів визначаються в колективному договорі.

На роботах із шкідливими і небезпечними умовами праці, а також на роботах, пов'язаних із забрудненням або здійснюваних у несприятливих умовах, працівникам видаються безоплатно за встановленими нормами спеціальний одяг, спеціальне взуття та інші засоби індивідуального захисту. Норми спецодягу складені за виробничою ознакою і розраховані на застосування залежно від профілю і передбачені в колективному договорі в розділі «Охорона праці».

  Спецодяг і спецвзуття, що видаються працівникам, повинні бути зручними в роботі, належної якості, відповідати вимогам державних стандартів і технічним умовам, розміру і зросту працівників. Заміна одного виду спецодягу іншим, як правило, не допускається. Спецодяг і спецвзуття є власністю підприємства. Тому КП «Комунальник» організовує  їх комплектування та утримання. Видача замість спецодягу та спецвзуття матеріалу для їх виготовлення або грошових сум для їх придбання не дозволяється. У той же