Обліковий процес, аналіз і аудит в системі управління наявністю та рухом безготівкових грошових потоків
153

Висновок до розділу 3

 

 

Розглянувши організацію охорони праці на КП «Комунальник» можна зробити висновок, що охорона праці здійснюється відповідно норм передбачених чинним законодавство. Проте рекомендації не будуть зайвими підприємству, яке має на меті подальший розвиток та процвітання. І можливо скористається ними  в майбутньому.

Найголовнішою функцією охорони праці на підприємстві виступає контроль за охороною праці. У загальному контроль за охороною праці полягає в створенні системи постійно діючих взаємопов’язаних заходів.

Контроль повинен бути безперервним у часі, тобто мати систематичний і проводитися на всіх стадіях організації та здійснення виробничої діяльності. При цьому чим нижчим є ранг керівника, тим частіше треба проводити контроль. Також, контроль повинен бути повним і охоплювати всі сторони діяльності підприємства в галузі охорони праці.

Для документування огляду підприємства доцільно скласти плани огляду, порядок проведення огляду, а також відповідні протоколи.

Щодо організації інформаційної роботи, то має бути визначено, яким чином інформація про заходи із безпечного виконання робіт досягне конкретного працівника і як буде організовано ефективний зворотній зв'язок від працівників до керівництва для поліпшення охорони праці. Необхідно розробити процедури роботи зі зверненням працівників і повідомленням про результати розгляду.

Ефективним заходом для правильної організації робочих місць є атестація робочих місць за умовами праці, яка проводиться згідно з Порядком проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 1992 р. № 442.

Для забезпечення охорони здоров’я і безпеки працюючих необхідна відповідна організація режиму їх праці і відпочинку.