Обліковий процес, аналіз і аудит в системі управління наявністю та рухом безготівкових грошових потоків
67

Розділ 2. Побудова системи обліково-аналітичного забезпечення управління облікового процесу та розробки інструментів аналізу і аудиту в системі управління наявністю та рухом безготівкових грошових потоків КП «Комунальник» м. Коростень Житомирської області

 

2.1 Організаційна характеристика та оцінка економічного стану розвитку КП «Комунальник» м.Коростень Житомирської області

 

 

 

Коростенське багатогалузеве виробничо-орендне управління житлово-комунального господарства було утворене 02.01.1943р. Воно входить в єдиний цілісний комплекс житлово-комунального господарства Житомирської області і підпорядковується Коростенській державній адміністрації. Орендодавцем була Коростенська міська Рада народних депутатів. Своїм рішення № 3 від 02.01.2010 року Коростенська міська Рада народних депутатів перейменувала підприємство в Комунальне підприємство «Комунальник» Коростенської міської Ради Житомирської області і підприємство змінило форму власності на комунальну.

У своїй діяльності підприємство керується законами України «Про підприємництво в Україні», Законом України «Про оренду» та нормативними актами України, що регламентують господарську діяльність підприємства.

Підприємство є юридичною особою, має самостійний рахунок в банку, може від свого імені укладати угоди, набувати майнові та немайнові особисті права та нести обов’язки, має всі права юридичної особи.

КП «Комунальник» діє на основі повного господарського розрахунку, забезпечує самоокупність, фінансові витрати по організації всієї діяльності, соціальному розвитку і матеріальному стимулюванню робітників за рахунок зароблених коштів.

Основною метою підприємства являється використання можливостей і резервів для більш повного забезпечення потреб населення в комунально-побутовому обслуговуванню.