Економічний механізм формування фінансових результатів діяльності підприємства
3

ВСТУП

 

 

Актуальність теми. Проведена економічна реформа і перехід до ринкових механізмів функціонування економіки України, органічне включення її в процеси світового господарювання вимагають корінного перегляду всієї сукупності економічних важелів, використовуваних у системі керування.

В умовах ринкової економіки одержання прибутку є безпосередньою метою виробництва. Прибуток створює визначені гарантії для подальшого існування підприємства, оскільки тільки його накопичення у виді різних резервних фондів допомагає переборювати наслідки ризику, зв’язаного з реалізацією товарів на ринку. Для підприємства прибуток є показником, що створює стимул для інвестування в ті сфери, де можна домогтися найбільшого приросту вартості.

Визначену роль грають і збитки. Вони висвітлюють помилки і прорахунки підприємства в напрямках використання фінансових засобів, організації виробництва та збуту продукції.

Аналіз фінансових результатів та фінансового стану підприємства є важливим елементом для прийняття конкретних рішень, спрямованих на подальше збільшення прибутковості, виявлення причин збитковості, а також забезпечення стабільності фінансового стану. Саме це і зумовило актуальність вибраної теми. В даній курсовій роботі викладено теоретичні основи фінансових результатів діяльності підприємства, вивчені такі економічні поняття, як «дохід» та «прибуток», проаналізовано механізми максимізації та розподілу прибутку на підприємстві.

Об’єктом дослідження курсової роботи виступає фінансовий результат ДП «Поліський лісгосп».

Предметом дослідження курсової роботи є резерви зростання прибутку і рентабельності. Дослідження здійснено на прикладі ДП «Поліський лісгосп».

Метою курсової роботи є отримання практичних та підтвердження теоретичних навичок, щодо економічного механізму формування фінансових результатів діяльності