Фактори впливу на попит інноваційної діяльності на підприємствах харчової промисловості
37

 «М’ясокомбінат» існує лінійно-функціональна структура управління, яка характеризується гнучкістю та демократичність стилю управління, його децентралізацією. Така побудова дає непогані результати в організації та управлінні виробництвом

4. Соціально-психологічні фактори – визначаються якісними характеристиками і соціально-економічним складом трудових колективів, підвищенням кваліфікаційного й загальноосвітнього рівня працівників, поліпшення соціально-психологічного клімату в трудових колективах, підвищенням дисциплінованості, трудової активності, творчої ініціативи працівників, удосконаленням методів мотивації і психологічного впливу тощо. В даному господарстві існує сприятливий клімат для самовираження кожного працівника. Основою такої поведінки працівників послужив мотиваційний фактор (матеріальна та моральна винагорода), суспільне визнання колективом підприємства [13, с. 11].

Отже, підсумовуючи вищесказане, слід зазначити, що на фоні перелічених та проаналізованих факторів, інноваційна діяльність в підприємстві може безперешкодно впроваджуватися та розвиватись.