Планування і фінансування бюджетних інвестицій в Україні
71

критеріїв вибору об’єктів для інвестування,здійснення моніторингу їх реалізації, організація інформаційно-аналітичного забезпечення цих процесів.

Форми бюджетного інвестування як на державному, так і на регіональному рівні повинні визначатися відповідно до пріоритетних напрямів бюджетного інвестування, які обґрунтовуються та узгоджуються із програмами соціально-економічного розвитку і бюджетної політики держави, що, у свою чергу, дасть змогу розробити стратегію розвитку країни у вигляді чітких інструментів,які послідовно формуватимуть і реалізовуватимуть докорінні структурні зрушення в економіці країни.

 

2.4 Бюджетне інвестування в промисловість України

 

В умовах ринкової економіки суттєво зростає роль і місце інвестиційної діяльності в країні. Від інтенсивності й результативності інвестиційних процесів залежить успіх перетворень, насамперед у сферах економічного, політичного та соціального життя. Тому на сьогодні особливий інтерес викликають питання, пов’язані з інвестуванням, способами й методами його активізації, вивченням умов створення сприятливого інвестиційного клімату, залученням інвестицій та їхнім ефективним використанням.

Протягом 2011 року Уряд продовжував вирішувати поставлене завдання з відновлення економічного зростання і створення на цій основі платформи для започаткування невідкладних системних реформ.

Результати роботи промисловості за 2011 рік дозволяють позитивно оцінювати перспективи розвитку реального сектору економіки у поточному році, хоча темп приросту обсягів промислового виробництва дещо уповільнився і становив 7,3% (за 11 міс. – 7,8%). Це переважно зумовлено більш прискореним сповільненням зростання виробництва у експортоорієнтованих галузях промисловості, зважаючи на триваюче погіршення зовнішньоекономічної кон’юнктури, яка характеризувалася як низьким зовнішнім попитом на вітчизняну промислову продукцію, так і продовженням тенденції до зниження цін на світових сировинних ринках [59,c.116].