Оцінка становища України з огляду на її стратегічну орієнтацію направленості на входження до Європейського Союзу та її пріоритетні напрямки реалізації інтеграційних прагнень
2

відкритостіу забезпеченні управлінського процесу. Інтеграція України в політичний та економічній простір Євросоюзу, завжди буде основним вектором для входження нашої країни до світового господарства.

Адже як показали події останніх років як на політичному, економічному і соціальному рівні – Європейський Союз являється найприорітетнішим союзником та вибором для суспільства України та держави. Саме стратегія реалізації інтеграції України до ЄС становить найбажаніший пріоритет для України, задля виходи із теперішнього скрутного становиша на міжнародний ринок і підвищення власного іміджу та економічних потужностей серед світових країн.

Данну проблематуку досліджують у своїх працях багато науковців сучасності, як на вітчизняному просторі Б. Лукʼяненко, Я. Столярчук, В. Андрійко, В. Чалий, А. Гальчинський, Смирнова. К, так і на зарубіжному П. Стріттен, Р. Купер.

Актуальність даної теми зумовлена як геополітичним, економічним так і  соціальним становищем України, адже питання інтеграції України до ЄС не є предметом дискусії, а це є питання часу і результату всіх поставлених перед Україною задач.

Метою дослідження є оцінка становища України з огляду на її стратегічну орієнтацію направленості на входження до Європейського Союзу та її пріоритетні напрямки реалізації інтеграційних прагнень.

Обʼєктом дослідження виступають взаємовідносини між Україною та Європейським союзом, як подальшим союзником в економічному та політичному плані.