Лема бернсайда. задача про намиста
5

Огюстен Луї Коші  фр. Augustin Louis Cauchy  ( 21 серпня 1789 - 23 травня 1857) — французький математик, член Паризької академії наук (1816), Петербурзької академії наук (1831), Лондонського Королівського Товариства.

Автор 800 робіт з арифметики, теорії чисел, алгебри, математичного аналізу, диференціальних рівнянь, і т.д. 

Особливо велике значення мають  результати, отримані Коші: геометричне представлення комплексної змінної як точки, яка переміщається в площині тим чи іншим шляхом інтегрування (цю думку ще раніш висловили К. Гаус і ін.); вираження аналітичної функції у вигляді інтеграла (інтеграл Коші), та розклад функції в степеневий ряд; розробка теорії лишків і її застосування до різних питань аналізу.

Знайома була вона і Фердинанду Фробеніусу в 1887 році.

Фердина́нд Ге́орг Фробе́ніус нім. Ferdinand Georg Frobenius; (26 жовтня 1849 - 3 серпня 1917) — німецький математик-алгебраїст.

Основні роботи Фробеніуса стосуються теорії груп, зокрема, до теорії представлень.

Він першим довів, що асоціативне, дистрибутивне множення можливе тільки в просторах розмірності один (дійсні числа), два (комплексні числа) і чотири (кватерніони).

Напевно, лема була дуже відома, тому Бернсайд просто-на-просто опустив у своїй книзі імена авторів. У зв’язку з цим, в літературі можна зустріти ін