Форми планування і види планів
24

імітаційних моделей, а також аналіз чутливості до варіацій різних показників.    Динамічні методи в інвестиційному аналізі. Незважаючи на такі переваги статистичних методів, як простота й наочність використання, їхнє застосування для оцінки інвестиційних проектів у складних умовах економіки перехідного періоду, що характеризуються високою інфляцією, структурними змінами в ціноутворенні й проблемами взаємних неплатежів, утруднено. Необхідність урахування впливу множини динамічно змінюваних у часі факторів обмежує застосу- вання статистичних методів і може бути рекомендована тільки для здійснення грубих, попередніх розрахунків з метою орієнтовної оцінки ефективності проекту [11] .

 

3.3 Шляхи вдосконалення процесу планування

Розглянувши суть, принципи та структуру системи планування на

ТОВ «Сандора», можна визначити основні шляхи подальшого покращання планування виробництва та підвищення його ефективності на сучасному етапі, для великих підприємств.

Удосконалення системи планування спрямоване перш за все назабезпечення всебічної інтенсифікації суспільного виробництва і підвищення його ефективності, що є основною лінією економічного розвитку країни, як на найближчі роки, так і на тривалу перспективу, важливою умовою створення її матеріально технічної бази.

Основні шляхи удосконалення:

1. Забезпечення подальшого удосконалення системи планування та

економічного стимулювання виробництва, перехід всіх промислових підприємств на нові методи господарювання.

2. Підвищення наукової обґрунтованості планів, перш за все шляхом покращення їх збалансованості, більш поглибленої розробки соціально-економічних проблем і проблем науково-технічного прогресу.

3. Удосконалення методів перспективного планування розвитку підприємства.