Використання віршів та пісень на уроці іноземної мови в початковій школі
5

Розділ 1. Теоретичні засади використання пісень та віршів у навчанні           іноземної мови в початковій школі.

1.1.          Психологічні особливості навчання віршів та пісень у навчанні іноземної мови

    Основною метою навчання ІМ в початковій шкoлi є оволодіиня молодшими школярами основами іншомовної комунікативної компетенції.

Потенційні можливості для утворення спільних зон навчання, виховання, і розвитку індивідуальності учня молодшого шкільного віку мають усі предмети початкової школи, починаючм з рідної мови, опора на яку є одним з основних принципів викладання ІМ. Реалізація поставленої мети навчання ІМ в значній мipi залежить від рівня психічного розвиткy учнів початкової писали, особливо рівня розвитку таких вaжливиx для засвоєння та переробки знань, формування навичок та вмінь психічних пpoцeciв як сприйняття, увага, пам'ять, мислення, уява, a також відпoвідностi методики навчання ІМ псиxофізіологічними особливостям молодших школярів.

    Поняття “вивчення мови” має надзвичайно широке значення та включає засвоєння мов без застосування систематичного навчання. Це насамперед стосується опанування рідної мови. З раннього дитинства та упродовж усього життя люди запам’ятовують нові терміни, значення, діалекти, а у багатонаціональному середовищі можуть вивчати більше ніж одну мову. Основна частина такого засвоєння відбувається без систематичного повторення або віршування, за рахунок неформальної імітації, повторення та використання у щоденному спілкуванні. Такий природний, некерований та неформальний спосіб навчання не варто ігнорувати, методики, споріднені з ним, викладачі іноземних мов можуть використовувати під час планування занять. Ці методики ґрунтуються на дослідженнях опанування дитиною рідної мови, причому відзначається, що існує безпосередній зв’язок між сприйняттям пісень та інших рифмованих форм у ранньому дитинстві та подальшими успіхами у читанні та правописі.